Pludselig en dag, lige inden påske, ringede min telefon.
“Hej, Jeg ringer fra Go’morgen Danmark. Vi har hørt om din bog, og kan se at crepepapirblomster er helt vildt trendy lige nu. Har du lyst til at komme ind og demonstrere, hvordan man laver crepepapirblomster på landsdækkende TV, på Go’morgen Danmark, påskelørdag?”
Ved I hvad jeg sagde?
“Shit, jeg er ikke blevet klippet i et år!” (pga corona)
Journalisten i røret grinede, og sagde at det var der jo rigtig mange der ikke var… Så det skulle ikke være et problem.
Første blomst på landsdækkende TV
Journalisten og jeg snakkede lidt frem og tilbage om mulighederne, og selvfølgelig sagde jeg ja tak til invitationen: Påskelørdag: et studie fyldt med forskellige påske-kreaværksteder, og så ellers bare masser af papirblomster med til at vise frem.
“Vi kunne godt tænke os, at du har een med, som skal sidde og lære det. Kender du een der ville være god til det?”
Ja, selvfølgelig. Min datter, Laura.
– Jamen har hun ikke prøvet at lave blomsterne i forvejen? – sidder du måske og tænker?
Næh, det har hun faktisk ikke. Laura er en vildt aktiv håndboldpige/gymnasieelev. Hun har hele sit liv været vant til at Mor laver kreating, og da hun var yngre var hun naturligvis med i en del ting, men jeg har aldrig insisteret, og nej, hun har faktisk ikke lavet blomster.
“Eeeej Mor, vil det sige, at min allerførste blomst skal jeg lave på landsdækkende TV?!!”, fløj det ud af hende, da jeg spurgte.
“Øøøh, ja, min skat. Det vil det…”
Heldigvis sagde hun ja, og tre dage senere sad vi i et meget tidligt morgenstudie i Tivoli i København, og lavede blomster sammen med Steen Langeberg på direkte TV.
Med trækvogn gennem det indre København
I dagene inden havde jeg pakket blomster og materialer.
Crepepapirblomster vejer næsten ingenting. Men de skal have ret meget plads til pakning, for de kan skifte facon og få skæve og krøllede kronblade, hvis de bliver presset i den forkerte retning. Så det var lidt af en opgave at få så mange pakket ned på een gang.
Samtidig skulle vi overveje hvordan vi kunne få dem ind i tivoliområdet, og helt ind i studiet. Vi kan jo ikke bare køre bilen helt derind.
Det endte med at vi hjemmefra fik fat i to sammenklappelige trækvogne. De blev slået op i p-kælderen ved hotellet, alle blomster, klar i vaser og krukker, blev stillet i dem, og et stykke plastic blev lagt ovenpå og sat fast med klemmer på vognene. Så kunne vi trække det hele afsted, uden at skulle bekymre os om hverken regn eller blæst.
Da vi kom til studiet klokken meget tidligt, startede vi dagen med en coronatest. Ingen kommer ind i studiet uden en frisk test. Så vi ventede udenfor indtil den var færdig, og viste et resultat. Heldigvis var det en skøn forårsmorgen, med solen der tittede frem, så det var en ren hyggestund, med hyggesnak med andre deltagere og medarbejdere, som stod og ventede med samme formål.
Intet er tilfældigt
Da vi var erklærede “Corona-rene” kunne vi komme ind i studiet. Sammen med regissøren fik vi rigget vores plads til. Jeg havde heldigvis pakket blomsterne i udvalgte vaser hjemmefra, så det var bare lige at stille op, sammen med alt værktøjet og forlængerledninger til limpistoler. Og med et smurt rundstykke til hjælp, var det bare om at vente til udsendelsen startede.
(Alle billeder her i reportagen er taget enten før eller efter udsendelsen. Under selve udsendelsen er alle mobiltelefoner bandlyst i studiet.)
Lige inden udsendelsen går de to værter rundt til gæsterne og snakker kort med dem. Bare lige så alle er enige om hvad det handler om. Et par dage før var jeg igennem et længere telefoninterview med een af Go’Danmarks Journalister, og værterne har haft dét interview at kigge i, og derefter vælge deres vinkling på historien.
Der er ikke noget der er tilfældigt i sådan en udsendelse. Det hele virker som en hyggeforstilling, men i virkeligheden er alt planlagt ned til minutter. Det er meget imponerende at være vidne til.
Min datter Laura og jeg blev placeret ved et træbord med stole, hvor vi skulle arbejde. – og i den ene ende skulle værten Steen Langeberg forme og sætte et kronblad på, når vi skulle “på”. Jeg var i forvejen blevet bedt om at have en aktivitet med, og lige det at forme et kronblad, og placere det, og folde blomsten ud, er noget af det mest sjove og visuelle ved blomsterfremstillingen.
Sæt igang
Så da programmet startede, med Go’morgen jinglen som gjaldede ud i hele studiet, sad vi klar.
Og så kan man ellers bare betragte værterne som konstant skifter plads og indslag, både ind og ude, mens alle dem bag kameraerne roterer rundt omkring dem, som en vel-indstuderet dans.
Bag kameraet vælter det nemlig med mennesker under udsendelsen, med hver deres rolle. Med headsets har de kontakt, også til teknikerne som sidder i etagen nedunder og sætter det hele sammen.
Og lige pludselig er det hele slut, og den velkendte Go’Morgen Danmark-jingle lyder igen ud over hele studiet.
Vi pakkede sammen igen, fik lige et billede med værterne, og med Line Hvid som også var med den dag. Hun har bloggen Kreativ med Ungerne, og hun fremviste fede ideer til alternative gækkebreve.
Meget anderledes påske…
Rigtig meget forberedelse, en super hyggelig snak med Steen Langeberg undervejs, et sjovt kig ind i en verden der er meget anderledes, og derefter en hjemtur til den anden ende af landet, og så kunne vi endelig lade lidt påskefred sænke sig over os.
Sjovt!
Og tænk, det hele startede bare med at jeg opdagede blomsterne i New York flere år før, og var blevet totalt solgt til processen. – og pludselig sidder man på landsdækkende Tv og fortæller…
Hvis du gerne vil se indslaget, kræver det at du har et abonnement til TV2play. Har du det, skal du søge under GO’Morgen Danmark, og finde udsendelsen fra d. 3. april 2021. Vi er med helt i starten med et lille indslag, og så ligger det store indslag midt i 2. del af udsendelsen.
4 Kommentarer
Du klarede det så flot, og det gjorde din datter også.
Det var en hyggelig påskeoverraskelse.
Tusind tak, Pia 🙂
Det var helt klart sjovt at være med til, og godt at det var en god påsketing ude i stuerne 🙂
Hilsen Tina Krøyer
Har lige købt din startpakke med din første bog. Mega god bog og tegninger. Helt vildt grebet af at lave fine blomster. Så sjovt. Tak.
Hej Ellen
Hvor er det dejligt at høre. Tusind tak fordi du skriver, og rigtig god fornøjelse med blomsterne.
Hilsen Tina Krøyer