Det er tredje gang at jeg og Christina, min gode veninde, deltager på Kreative Dage/ Nordens største kreamesse, som afholdes i Messecentret i Fredericia, sidste weekend i oktober, hvert år (desværre aflyst i 2020). Vi har hele tiden delt stand, og dermed hjulpet hinanden, men denne gang var vi gået lidt op i størrelsen, så vi delte en stand der var 2½ gang større end tidligere. Det var sjovt, men gav os også lidt overraskelser undervejs. Og fordi standen var større, og vi havde flere varer med, gik vores to mænd, Michael og Jesper, med i legen, og var standpersonale sammen med os alle dagene. En meget alternativ, men også superhyggelig venne-weekendtur. Følg med i billedserien herunder, og se lidt af vores tre meget hektiske dage på messen. Husk også at tjekke 2. del af artiklen, som du finder her. I 2. del kommer jeg ind på sceneshows, på halvårsplanlægning, og ikke mindst den imponerende nedpakning af en hel hal.
Vores nye store stand
Her i 2021 har vi fået en ny stand. Den er på 24 m2, som vi deler imellem os. Hvert år forsøger vi at lave en stand der visuelt hænger sammen, men hvor det samtidigt er tydeligt at vi er to uafhængige firmaer. I midten har vi stillet et fælles workshop-bord, fordi vi har forpligtet os til at lave workshops på standen. Rigtig, rigtig mange af gæsterne på messen nyder at cruise rundt mellem de forskellige workshops i flere dage i træk. Så der er virkelig mange workshops med mange, mange forskellige discipliner, rundt på messen.
Vi valgte at stille vores workshopbord i midten, og således kunne vi skiftes til at afholde workshop, i hver vores disciplin. Jeg havde crepepapirblomster med, og Christina, som driver en maleskole tæt på Aarhus, lavede tusch-sjov i gamle bøger. Vi vil gerne hænge sammen, og hjælpe hinanden, men samtidig vil vi også gerne være tydelige om at vi er to forskellige firmaer. Og denne gang lykkedes det os ret fint, synes vi selv.
Forberedelse og opstilling
Nu siger jeg det som det er. Det er et kæmpearbejde at skulle rigge sådan en messestand til. Hjemme i det lille firma er der blevet arbejdet i mange, mange timer på at være klar. Og det tager det meste af en dag at stille det hele op. Selvfølgelig også fordi man vil have det lidt lækkert! Jeg havde nogle gamle sortmalede paller med, som skulle danne et slags stakit, hvor crepepapirblomsterne skulle monteres. Her er de sat sammen, så de ikke vælter, og er sikre. Christina og jeg har efterhånden lært, at vi helst skal stille op om onsdagen, hvor der er stille i hallen og man kan komme til…
Og sådan kom blomsterhavet til at se ud. Lige i øjenhøjde. Jeg har skrevet en seddel om at man helst ikke må berøre blomsterne. men ak – folk har jo bare så meget lyst til at røre, så jeg droppede den regel igen, ligeså hurtigt som den var opfundet. Ikke alle kampe er værd at kæmpe, og jeg er også selv sådan een der gerne vil røre ved alting.
Workshops på standen
Her ser i standen fra den anden side. I midten af standen har vi vores fælles bord. og forskellige tidspunkter til de forskellige workshops. Så kører Christina een. Så kører jeg een og så videre…. Og når jeg siger fællesbord, så mener jeg det meget bogstaveligt. For der er en historie med bordet. Det er Christina der ejer det nu. Men det er oprindeligt bygget af min far, af gulvbrædder, til min mors atelier, for 30 år siden. Da hun skulle flytte for 4 år siden, fik Christina bordet til sin nye maleskole. Hos Christina er bordet blevet brugt til blande-maling-bord af alle hendes mange elever, og nu har det fået en helt vidunderlig overflade. Lidt gardiner underneden, syet af mig til lejligheden og så fik vi lagerplads. Vupti. Skønt fællesbord med en skøn historie, som oser af kreativ energi. Og særdeles velegnet til workshops.
Og så een af de ting vi har lært i år: Når der er gulvtæppe på standen, og man har workshops hvor man klipper i papir… – så skal der altså lige en støvsuger henover. Vi løste det, men næste år skal vi vist lige have en lille sugeting med på standen.
Workshop i fuld gang. Her laves crepepapirblomst-køleskabsmagneter. Limpistoler, falseben, sakse og håndsprit. Så kan man lave workshop i en pandemi.
Masser af begejstrede workshopdeltagere.
Esmeralda er altid med. Ja, det hedder hun. Navngivet for længe siden af een af min datters veninder. I år havde hun opgaven som 5. mand på standen, at orientere folk om workshop-tider. Hun gjorde et rigtig fint stykke arbejde. Bagved får du et kig ind på standen, som var fyldt med bøger og crepepapir.
Læs mere i del 2 af “Kreative dage – behind the scenes”, som blandt andet handler om sceneshow, om planlægning op til et halvt år før, og den vilde og voldsomme nedpakning, som i hallen virkelig skiller nybegynderne fra de erfarne messe-hunde…. https://www.kroyerskvarter.dk/blog/kreative-dage-2021-behind-the-scenes-2-del
4 Kommentarer
Næste gang der er et kursus i crepeblomster, vil jeg meget gerne med.
Jeg ønsker at få at vide hvor og hvordan jeg køber det Crepepapir, som du bruger, da jeg laver roser, men det papir jeg har købt, er desværre alt for dårligt og svært at få formet og lavet til roser!
Mvh Anne Bundgaard
Hej Anne
Hvis du vil være sikker på at høre om kurserne, så skal du tilmelde dig mit nyhedsbrev. Det gør du her nederst på siden, hvis du ikke allerede er tilmeldt.
De kurser jeg har kørt her i efteråret nåede kun at blive nævnt i nyhedsbrevet, inden de var overtegnede. Så jeg har aldrig reklameret for dem andre steder. Det kan selvfølgelig være det bliver anderledes i fremtiden. Men det vil altid være nyhedsbrevet de bliver nævnt i først.
Tilmelding nederst her på siden, eller i pop-up-funtionen. (og så får man også e-bogen “8 elendige undskyldninger – sæt gang i din kreativitet”.)
Mht papiret så har jeg det i 40 farver i shoppen her på siden. og ja, det er det superlækre italienske crepepapir, som vejer 180 g/m2 og har en strækprocent på 250 %.
Der er efterhånden mange forskellige slags crepepapir på markedet, og de kan alle bruges til crepepapirblomster. Men ligesom med garnkvaliteter, er der nogen man bedre kan lide end andre. og ja, min favorit er også den gode italienske.
Fortsat god dag til dig 🙂
Hilsen Tina Krøyer
Kære Tina Krøyer.
Jeg er vild med dine blomster, hvor er de flotte.
Jeg er selv gået igang og er helt bidt af det.
For mange år siden, da jeg var studerende, lavede jeg blomster for en der hed ‘ Madame Sharki. Hun lavede papirshatte med blomster til Spies rejser.
Jeg har senere søgt, men ikke kunne finde hverken det rigtige papir eller inspiration før end nu.
Så tak for fantastisk inspiration.
Mvh Bente
Hej Bente
Tusind tak for din dejlige kommentar, og skønt at du nu har fundet papiret 🙂
Jeg kunne ikke lige lade være med at google hende Madame Schackie og jeg fandt et fantastisk klip fra 1956, hvor hun laver hatte med et selskab af mennesker, og hun får dem til at bruge persille, radiser og meget mere. Faktisk ret sjovt.
Der er også et par blomster med som sagtens kunne være i papir.
Jeg kan forestille mig at dine papirblomster for Madame Schackie ligger en del år senere? Tusind tak for en dejlig inspiration og fortælling, det sætter jeg meget stor pris på.
Link til den lille film ligger her på danskkulturarv.dk: https://www.danskkulturarv.dk/dr/hatteshow/
Hilsen Tina Krøyer