Gratis fragt over 500 kr (pakkeshops DK)
Kreativ inspiration til dig
Krøyers Kvarter Logo

Den bedste limpistol på markedet

"Samling af forskellige limpistoler på en træoverflade."

– “Det er så fedt at lime en ting fast med limpistol, og vente de få sekunder på at det hænger fast og man kan slippe igen”.

– “AAAAVV!!! Jeg brændte mig på limpistolen!”.

Begge udsagn følger den lille pistol, som efterhånden har gjort sit indpas overalt i håndværks- og hobby-verdenen.

 

 

Første gang jeg stiftede bekendtskab med den, var et fritidsjob i for længe, længe siden, hvor jeg skulle beklæde nogle opslagstavler i et møbelmonteringsfirma. Hold nu k… jeg brændte mig, på den store supereffektive limpistol!

Men meget er sket siden da, og nu kan de fås i alle mulige udgaver, størrelser og prisklasser. Og det er faktisk en jungle at finde ud af hvilken man skal købe.

Jeg har efterhånden gnavet mig igennem mange, faktisk har jeg en del fejlkøb liggende i skuffen. Og efter at jeg er begyndt at lave crepepapirblomster, er det for alvor blevet vigtigt at min limpistol fungerer optimalt, til det formål.

Så her har du min guide til, hvad du kan kræve af en god limpistol til hobbybrug:

"Samling af forskellige limpistoler på en træoverflade."

 

Sådan genkender du en træls limpistol:

  • Den er for stor,
  • Den har ikke en fremfører/aftrækker, så man istedet skal trykke på limen med tommelfingeren (sådan een havde jeg i mange år)
  • Hvis den har en aftrækker, så er den upræcis, og limen flyder med forsinkelse og bliver ved, efter at man er stoppet med at presse på den.
  • Den er så varm, at man konstant brænder sig. (Meget!)
  • Den drypper, så bordet under den bliver fyldt med små limpletter. Det er både træls at se på, og spild af god lim. Og hvis du er een af dem der laver crepepapirblomster ved du, at man har limpistolen tændt rigtig længe når blomsterne vokser ud af fingrene på een. 

Sådan genkender du en god limpistol:

  • Den bliver ikke varmere, end at limen smelter nok til at lime, men ikke så varm at den giver brandvabler.
  • Den drypper slet ikke, men afgiver limen kun når man beder om den, med fingeren på aftrækkeren.
  • Aftrækkeren er præcis. Dvs der kommer lim når man trykker på den, og det stopper når man ikke trykker på aftrækkeren mere.
  • Den er lille og let, og har en god spids.
  • Den har fast ledning. De opladelige løber hurtigt tør for strøm, når man bruger den i længere tid. Og det er besværligt at sætte den i oplader hver eneste gang (ihvertfald når man laver papirblomster, der kræver mange småbitte limdryp)

Det har taget mig lang tid at finde den perfekte limpistol, og har kostet mange fejlkøb! Både i første omgang, og i anden omgang, efter at min oprindelige favorit udgik fra markedet. 

 

Favoritten fra 2019, som desværre udgik i 2021.

 

29 Kommentarer

  1. Ingrid

    Hej Tina. Kan den lime metal og plastik, så det holder ? Mvh Ingrid

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Ingrid

      Hmmm… nu bruger jeg den jo til crepepapir, og til det formål er den helt perfekt.
      Hvis jeg imidlertid skulle lime metal og plastic sammen med den, så ville jeg nok fokusere mest på selve limen. Plastic og metal er jo (formentlig) glat i overfladen, og den billige standardlim (som jeg bruger til papir) kan formentlig arbejde sig af.
      Jeg tror sagtens det kan holde til en juledekoration, der kun skal holde i kort tid, men hvis det er noget der skal kunne holde længe, er jeg ret overbevist om at man kan få varmelim specielt til disse ting. Eller også skal du over i helt andre limtyper.
      Fx har jeg på et tidspunkt lavet en indlæg om at lave en glasopsats. Her har jeg brugt specielt glaslim. Det ville være supernemt at tage en limpistol og sætte det sammen med, men jeg er ret sikker på, at det ville gå fra hinanden efter nogle måneder. Så derfor brugte jeg glaslimen. Du kan læse om glasopsatserne her.

      Så konklusionen må være, at den limpistol jeg anbefaler her, er rigtig god til de fleste små hobbyprodukter, men hvis det er noget der skal kunne holde meget længe, så skal du op i nogle andre limtyper. Og måske kommer disse typer ikke til de små limpistoler, men kun i større tykkelser til professionelle håndværker-limpistoler.
      Håber du kan bruge mit svar til noget 🙂
      Tusind tak fordi du læser med herinde 🙂
      Hilsen Tina

      Svar
  2. Sofie

    Hej Tina!

    Ved du, hvor limpistolen ellers kan købes? Den har længe været udsolgt på dit link 🙁

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Sofie
      Tusind tak fordi du skriver, for jeg var faktisk ikke klar over at limpistolerne på linket var udsolgt.
      Hmm. jeg har lige kigget mig lidt omkring, og det ser ud til at de er udsolgt alle steder. Det er rigtig ærgerligt. Jeg ved at mange hobbybutikker og engrosfirmaer er ved at være lidt småtømte, pga corona, så det kan måske være en årsag.
      Jeg kan anbefale at du enten venter, eller finder en anden limpistol med lavtemperatur. Sørg endelig for at den har lavtemperatur. Men det gode ved denne limpistol er jo også at den har en god spids og ikke drypper.
      Hmm. Har overvejet om jeg skal have den ind i sortimentet i min egen webshop her på sitet, og det kan da være jeg skal genoverveje det, hvis den ofte er udsolgt. (altså , forudsat at jeg selv kan skaffe nogen)
      Beklager, at jeg ikke kan give dig et bedre svar.
      Håber du finder dig en god limpistol, eller venter til lagrene rundt omkring er fyldt op igen.
      hilsen Tina Krøyer 🙂

      Svar
  3. Thilde Smedegaard

    Neeej, linket virker ikke mere. Kan du ikke se om de stadig har den. Eller måske tage et billede af den, du har, så jeg selv kan lede?

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Thilde

      Ved du hvad, det virker til at denne limpistol er udgået alle vegne. Jeg har haft en intens jagt på den i halvanden måned, både hos leverandører og andre forhandlere. For hvis ikke forhandlerne havde den, ville jeg selv sælge den i webshoppen.
      Beklager dybt, og nu vil jeg lige opdatere artiklen.
      Men – husk at lede efter een der har en god spids, og som er lavtemperatur. Og hvis du finder een, må du meget gerne tippe tilbage til mig 🙂

      Svar
  4. Dorthy hansen

    Vil meget gerne have besked Tina hvis du skulle finde en god limpistol ,.
    Har kikket på den her..
    Dremel limpistol 930-18 Hobby med limstifter med ved ikke om den kan bruges??

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Dorthy. Hmmm. jeg kender den ikke, men den er da et godt bud. Tror den skal på listen over dem der skal undersøges. Netop også fordi den efter sigende ikke drypper. Og så er det da smart at den har to indstillinger. Tak for tippet, som skal undersøges. Og hvis du anskaffer den, vil vi meget gerne høre din vurdering herinde 🙂
      Hilsen Tina

      Svar
  5. Anette

    Hejsa
    Jeg håber du opdatere når du har fundet en god limpistol.

    Er der nogle af dem i testen her, du selv har afprøvet? – eller er der nogen der giver anledning til at afprøve?

    https://testsektionen.dk/limpistol-test/

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Anette

      Ja, jeg leder stadig.
      Det er jo en fin test du har fundet her. To af dem er de små limpistoler, resten er store. Jeg synes de små er bedst til blomsterne. De store sender lidt for meget lim afsted ad gangen.
      Jeg har ikke prøvet nogle af de to, men de kommer lige på min liste. Tusind tak fordi du delte listen 🙂
      hilsen Tina

      Svar
  6. Tina

    Dejligt at du har “ofret” dig afprøvet så mange limpistoler.

    8 mm limstifter til denne. Har du et tip til at købe disse et godt/billigt sted. En hurtig søgning på google gav mere 10 mm og 7,4 mm resultater.

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Tina

      Dejligt at du kan bruge anbefalingerne til noget, og at du har lyst til at læse med herinde.

      Tjjja, jeg vil jo egentlig anbefale at du køber dem her i min webshop, hvor de er. Du kan se mere her:
      https://www.kroyerskvarter.dk/vare/limstaenger-8-mm-2/

      Rigtig god fornøjelse med din limpistol 🙂

      hilsen Tina Krøyer

      Svar
  7. Peter F. N.

    Kære hobby-folk; kiggede ind fordi websiden kom op da jeg søgte på test af limpistoler..
    Hvad jeg vil sige er, at limpistoler er noget f….. har opfundet; – langt de fleste om ikke alle semi-professionelle, er skrammel og hvad værre er, uanset hvor dyre limstænger man køber, holder det ikke i længden; medmindre det bare er noget pynte-værk til vindueskarmen. Grunden hertil er den enkle, at uanset at limstangs producenterne alle selv kalder deres produkter for “lim” – har det intet med lim at gøre. Det i trykker ud af de pistoler er SMELTET PLASTIC!
    Kan bruges til at lime noget pap/papir sammen med, javel. Men hvis man skal lime hårde materialer, glas, sten metal og hårdttræ… kan man ligeså godt bruge melklister.. Det er noget frygteligt junk – og jeg fatter ikke at så mange hopper på den “limpind” 😉 – prøv at bruge et par dråber hvid trælim til jeres pap/papir/træ konstruktioner, javel det skal have tørretid. Men det er ugiftigt og skilles aldrig ad. Med garanti!

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Peter
      Tusind tak for din kommentar om limpistoler.
      Jeg er sikker på at du har ret, når det gælder de lidt tungere ting som træ, glas, sten mv. Så holder det ikke nødvendigvis så længe, og det er mere hensigtsmæssigt at bruge en lim til netop det formål.

      Men – denne blog, og i særdeleshed dette indlæg om limpistol som værktøj, handler om det du kalder “pynte-værk til vindueskarmen”, nemlig crepepapirblomster. Og til det formål er limpistolen, særdeles velegnet.
      Mange hilsner Tina Krøyer.

      Svar
      • Gry

        Kom forbi dette indlæg fordi jeg ville i gang med at lave crepe papirblomster. Jeg fik leveret alt jeg skulle bruge i dag samt den anbefalede limpistol. Jeg har aldrig brugt limpistol før og jeg var vældig begejstret til at starte med, men hurtigt begyndte det enten at flyde ud af spidsen eller slet ikke komme ud når jeg trykkede. Der er mere lim på underlaget end på papirblomsterne. Kan man gøre noget forkert?

        Svar
        • Tina Krøyer

          Hej Gry
          Tak fordi du læser med herinde på kroyerskvarter.dk.
          Åååh det er så svært med de limpistoler, for de er simple at bruge, men nogen gange er det bare selve limpistolen der driller. Og ja, selv om jeg anbefaler en bestemt limpistol, så kan det sagtens ske at en enkelt af dem drypper. Som udgangspunkt mener jeg ikke at en limpistol skal dryppe, og du kan ikke gøre noget forkert. Den skal kunne holde til at ligge på et bord og være tændt, længe, uden at den drypper særlig meget. Hvis din limpistol drypper voldsomt ville jeg prøve at få den byttet.
          Hilsen Tina Krøyer 🙂

          Svar
        • Kristine

          Hej
          Købte en god limpistol hos “frk Hansens ide” for et par år siden. Ligner Tinas første og den er god – pris 50 kr.

          Svar
  8. Marianne

    Er det den limpistol der hedder Dana limpistol ?
    Den kan man få flere steder

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Marianne
      Det kan man nemlig. Der er også linket til den i artiklen.
      Tak for din besked, og fordi du læser med herinde på kroyerskvarter.dk
      Hilsen Tina Krøyer

      Svar
  9. Nanna

    Hej Tina
    Jeg vil bare sige 1000 tak til dig???????? Lånte din første bog på biblioteket og jeg har været besat af crepepapir blomster lige siden. Ka ikk vente med at komme hjem fra arbejde, så jeg ka lave nogen flere blomster ????
    Din bog er så nem at gå til og dine anvisninger holder.
    Har naturligvis købt en ny, lille Dana limpistol.
    Glæder mig til bind 2, som jeg køber, så snart jeg har styr på de grundlæggende teknikker.
    Så tak, og hvor er du super dygtig???????? Ku virkli godt tænke mig at komme på kursus hos dig, men bor desværre i Kbh, sååå…. men jeg er sgu frisk på en tur til Jylland, hvis det ku la sig gi sig
    Kh
    Nanna

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Nanna
      Eeeej sikke da en pragtfuld kommentar at gå til weekend på. Tusind tak for dine flotte ord. Det er så dejligt at høre når folk kan bruge det man laver. Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med blomsterne, og ja, det er så vanedannende.
      Du kan jo overveje at hoppe med på et af mine webinarer på et tidspunkt. Så kan du være med selvom vi bor i hver sin ende af landet 🙂
      Tak fordi du læser med herinde.
      Hilsen Tina Krøyer.

      Svar
  10. Jette Grønfeldt

    Hej
    Jeg kan desværre ikke se hvad det er for en limpistol du anbefaler, og hvor jeg køber den.
    Vil du hjælpe mig.
    Mvh
    Jette

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Jette
      Det kan du tro. Det er nemlig rigtig rart at bruge en dejlig limpistol. Jeg har opdateret artiklen nu, så der nederst ligger et link til en Dremel limpistol. Den er nemlig god. Håber du synes det samme.
      Tusind tak fordi du læser med herinde.
      Hilsen Tina Krøyer

      Svar
  11. Maria

    Den limpistol du anbefaler nu, står der at der er lavtemperatur limstift og højtemperatur limstift. Skal man virkelig være så specifik at man køber lavtemperatur limstifter eller kan man “nøjes” med helt almindelige linstifter? ????
    Hilsen nybegynderen ????????????????

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Maria
      Når du laver papirblomster skal du bare købe de billigste du kan finde. Det vigtigste er at de passer i hullet til limpistolen. Der skal ikke meget til for at lime papir, så der er ingen krav. Det er først hvis man går igang med sten eller andre lidt sværere materialer, så kan det være smart at forholde sig til hvilken type limstænger man bruger.
      Rigtig god fornøjelse til dig.
      Hilsen Tina Krøyer.

      Svar
  12. Mette Schmidt

    Hejsa
    Jeg synes det er fedt med en limpistol. Har netop købt en ny i Bauhaus af mærket Stanley. Tror jeg gav omkring 150,-, så ikke nogen dyr model. Jeg havde håbet, at undgå limtråde. Men jeg er ved at blive sindssyg af at filtre limtråde ud af mig selv og mit kreaprojekt. Skyldes disse tråde kvaliteten af limen? Eller er det måden jeg bruger limpistolen på? Synes ikke rigtig jeg kan søge noget frem om det på nettet. Men det kan da ikke kun være mig, der bøvler med det :o). Har du nogle guldkorn på det område, som du vil dele???

    Svar
    • Tina Krøyer

      Hej Mette
      Dejligt at du har fundet en god limpistol.
      Hmmm. det er et klassisk dilemma du her tager på banen. Limtrådene.
      Og der er rigtig mange der er voldsomt irriterede på dem.

      Jeg kan egentlig ikke komme med et bud på hvorfor de er der, andet end det er fordi din limpistol lige præcis varmer op til den nødvendige smeltetemperatur, og når så det “rammer” rummets temperatur, begynder det at størkne. – og laver tråde undervejs.
      Jeg synes at jeg kan sidde med den samme pistol som på forskellige dage laver mere eller mindre tråde. Derfor jeg har “mistanke” til rumtemperaturen. Men jeg har ikke andet end min mavefornemmelse at have det i.
      Men jeg har et take på problemet som jeg har benyttet i årevis, og som jeg tænker at du forhåbentlig kan bruge til noget.
      Jeg har besluttet at jeg ignorerer trådene totalt. For ellers bliver jeg i dårligt humør. De får simpelthen lov til at være der, og når jeg så er færdig med fx en blomst, så fjerner jeg dem jeg kan se, med fingrene eller en pincet. Resten, dem jeg ikke kan se, lader jeg være. Der kan bo rigtig mange skjulte tråde dybt inde i en blomst, og fred være med det.
      Så vi har sluttet fred, trådene og jeg. Jeg er så glad for at bruge limpistol, at det fuldt opvejer at trådene kommer ind imellem.

      Tak fordi du læser med herinde på kroyerskvarter.dk.
      Hilsen Tina Krøyer

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste indlæg

Share This