Gratis fragt over 500 kr (pakkeshops DK)
Kreativ inspiration til dig
Krøyers Kvarter Logo

Kandiserede violer – MEGA blær!

Knuste kandiserede violer på en hvid tallerken.

Hvis der nu, her i april, skulle dukke en kold og blæsende dag op, så er her et lille projekt der er absolut overskudsagtigt. Absolut tidskrævende. Absolut tålmodighedskrævende. Totalt nulre-arbejde! MEN – med en blærefaktor der sprænger alle rammer:

Kandiserede violer!

Lige nu blomstrer den lille undselige martsviol. Den blomstrer fra sidst i marts og hele april, ofte i græsplæner eller andre uønskede steder, og når duggen falder, dufter den helt fortryllende. Blomsten kan spises. Den har en frisk og aromatisk smag, og på toppen af en salat er den friske blomst yndig. Men – hvis man skal pynte en kage, så er kandisering af bladene også en mulighed.

Man kan købe kandiserede violer i butikkerne, men de består ofte kun af sukker. Her er opskriften på den ægte vare. Min mor har lavet dem i årevis :-). Totalt luksuriøst og temmelig blæret.

”Jeg har selv kandiseret viol-bladene!” – kan I høre det???

Det skal du bruge:

  • Violblomster. Ca. 40 stk.
  • Pasteuriserede æggehvider
  • Flormelis
  • 1-2 timer, alt efter hvor tålmodig du er…

Pluk kronbladene af blomsterne, så der ikke er noget grønt tilbage. Dyp hvert enkelt kronblad i æggehvide og dernæst i florsukker. (jeg synes det er nemmest at dyppe i æggehvide, lægge på et stykke bagepapir og drysse med sukkeret. Dernæst vender jeg bladene og drysser igen). Det er klart nemmest at bruge en pincet til alt det her dypperi. (jeg sagde jo at det er noget NULLER!).

Læg bladene på et rent stykke bagepapir, og lad dem stå lunt og tørt i nogle dage.

Efter et par dage er sukker og æggehvide stivnet, og med en skarp kniv kan man frigøre violbladene fra bagepapiret. Vupti! Liiiige til at pynte på en kageglasur 🙂

Violer vokser i græsset.

Dén gemmer sig lige der i græsset…

Friske violer i en hvid skål med blåt mønster.

De høstede blomster

Knuste kandiserede violer på en hvid tallerken. Cupcakes med glasur og kandiserede violer på en blå tallerken. Kandiserede violer lagt ud til tørring på bagepapir. Violblade dækket med sukker klar til kandisering. Violblad dyppet i æggehvide. Friske violblade sorteret på en hvid tallerken.

Kronbladene trækkes fri af det grønne ved stilken.

Violblad dyppet i æggehvide.

Vha en pincet dyppes bladene enkeltvis i æggehvide.

Violblade dækket med sukker klar til kandisering.

Dyp i florsukker, eller drys det på.

Kandiserede violer lagt ud til tørring på bagepapir.

De færdigkandiserede blade, klar til at tørre et tørt og lunt sted.

Cupcakes med glasur og kandiserede violer på en blå tallerken.

– Henkastet drysset henover hjemmelavede citronmåner i minformat.

 

2 Kommentarer

  1. Asta Hanne Abildskov

    For to år siden prøvede jeg at kandisere violer, sikke et griseri. Men din metode skal jeg prøve ❤️

    Svar
    • Tina Krøyer

      Ha ha 🙂 Så håber jeg den ikke griser så meget 🙂

      Tak fordi du læser med herinde:-)
      Hilsen Tina Krøyer

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste indlæg

Share This